Indlæser Begivenheder

« All Events

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Optagelsesprøve

maj 30 @ 13:00 - 16:30

I optagelsesprøven vil kandidaten bliver sat overfor en skriftlig teoretisk prøve samt blindsmagning af spiritus og vine. Begge dele skal forsøge at belyse om kandidaten har den viden og indsigt som gør ham eller hende et medlemskab værdigt.

Prøven består af to dele.
Der vil være en time afsat til den teoretiske prøve. Her vil fokus ligge på alt fra vinens verden såsom lovgivning, geografi, historie, druer, producenter og om sommelierens arbejde i restauranten og med vin generelt. Man skal som minimum have 60% rigtige svar for at bestå den teoretiske del men der kan være diskrepanser hvis dele af prøven har voldt en stor del af kandidaterne besvær.

Blindsmagningen vil være opdelt i 2.
Først vil kandidaterne blive stillet over for 3 glas med spiritus. Her skal kandidaten blot angive type, base og eventuelt smagsætter/brand/land. Eksempelvis ”Rom, Sukkerør, Guyana” eller ”Calvados, Æble, Frankrig/Pays d’Auge” eller ”Aquavit, Neutral Spiritus med Kommen, Danmark/Rød Ålborg”. Til den opgave vil der være 3 minutter.

Herefter skal 3 vine blindsmages. Det forventes at kandidaten kan lave en analytisk beskrivelse af vinen samt fortælle hvordan vinen kan bruge i sammensætning med mad og endeligt en identifikation af vinen. Der gives point for beskrivelse af vinens udseende, duft, smag, madsammensætning og konklusion herunder kvalitet og potentiale. Der vil være 10 minutter til hver af de 3 vine og det forventes at kandidaten skriver en fyldestgørende beskrivelse og ikke kun en analytisk deduktion. Der gives point for identifikation af alle vinens attributter såsom syre, alkohol, eftersmag etc. etc., men det ses gerne at dette er inkorporeret i noget der minder om en gæsteforklaring gerne men ikke nødvendigvis opbygget i sætninger. Kan dommerne ikke læse hvad der står eller refereres til gives der ikke point. I identifikation af vinen forventes det at man nævner druesort (hvis flere den primære), land, område, årgang og eventuelt producent/mark.

Lad dig ikke skræmme!
Er det din første gang så tøv ikke med at tilmelde dig. Hvis du ikke består første gang, så har du fundet ud af hvordan det foregår, og hvad du skal læse op på, det vil hjælpe dig til næste gang.

Hvis jeg består?
Alle deltagere får personligt skriftlig besked inden for 30 dage efter prøven. De der består, kan derefter som medlem af Dansk Sommelier Forening indbetale optagelsesgebyr på 500 kr. samt årskontigent, p.t. 750 kr. de der ikke består, er velkomne til at prøve igen.

Tilmeld dig her… 

OBS: OPTAGELSESPRØVEN OG UDTAGELSESEN TIL JEUNE SOMMELIER, CHAINE DES ROTTISEURS BLIVER AFHOLDT SIMULTANT I ÅRHUS. VÆLG HVILKEN BY DU ØNSKER AT STILLE OP I.

LOKATION I ÅRHUS BLIVER SENDT AFSTED TIL DEM SOM TILMELDER SIG.

Detaljer

Dato:
maj 30
Tidspunkt:
13:00 - 16:30
Begivenhed Kategori:
View Begivenhed Website

Arrangør

Dansk Sommelier Forening
Telefon:
26158634
E-mail:
Kt@sommelier.dk
View Arrangør Website

Sted

TRIO
Jernbanegade 11 København 1608 + Google Maps

Detaljer

Dato:
maj 30
Tidspunkt:
13:00 - 16:30
Begivenhed Kategori:
View Begivenhed Website

Arrangør

Dansk Sommelier Forening
Telefon:
26158634
E-mail:
Kt@sommelier.dk
View Arrangør Website

Sted

TRIO
Jernbanegade 11 København 1608 + Google Maps